2024. április 26. - Ervin

Navracsics: Gyurcsány saját túlélése érdekében feláldoz mindenkit

Gyurcsány Ferenc minden személyi áldozatot kész meghozni, hogy biztosítsa saját túlélését - jelentette ki Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője szombaton, a párt országos választmányának ülésén annak kapcsán, hogy a miniszterelnök, az MSZP elnöke azt
2008. március 29. szombat 14:42 - Hírextra

Gyurcsány Ferenc az MSZP országos pártértekezletén szombaton azt mondta, hogy az egészségügyi reformpolitika mögött elfogyott a támogatás, új megoldásokra van szükség, amelyeket egy új miniszter hitelesíthet, ezért azt javasolta, hogy a koalíciós partnerrel közösen jelöljenek másik tárcavezetőt Horváth Ágnes helyére.

Navracsics Tibor úgy vélte: Gyurcsány Ferenc minden személyi áldozatot kész meghozni, hogy ő maga túlélje a jelenlegi helyzetet. Gyurcsány Ferenc személyes túlélésének vágya minden politikai érdeket felülír a koalícióban, s ha Gyurcsány Ferencnek attól függ a személyes túlélése, hogy az összes tagját feládozza a kormánynak, akkor feláldozza, csak ő maradhasson hivatalban - tette hozzá.

A Fidesz frakcióvezetője emlékeztetett arra, hogy a népszavazást követően a parlamentben a miniszterelnök napirend előtti felszólalására reagálva arra kérte Gyurcsány Ferencet: ha lehet, ne a minisztereken verje le a referendum kudarcát. Mint mondta, akkor Gyurcsány Ferenc úgy válaszolt, hogy rosszak a Fidesz tanácsadói, mert ezzel óriási bakot lőttek, és biztosította minisztereit, hogy miniszterek maradnak.

Navracsics Tibor az MSZP mostani pártértekezletét az MSZMP 1988-as pártértekezletével állította párhuzamba, mint mondta, hasonló a retorika, hasonlóak a fordulatok, s részben a szereplők is ugyanazok, pedig azóta már 20 év telt el.

Mint mondta, Kádár János akkor arról beszélt, hogy romlott a közhangulat és csökkent a bizalom a pártvezetők iránt, most pedig Gyurcsány Ferenc beszélt arról, hogy vesztésre állnak, rossz a közhangulat, lehet, hogy új kormányprogramra van szükség, és akár a koalíciós megállapodás, akár a kormány összetétele, akár a miniszterelnök vagy a pártelnök személyéről is meg kell nyitni a vitát az MSZP-n belül.

Navracsics Tibor megjegyezte: a kérdés az, hogy miért csak az MSZP-n belül, miért nem adják meg a lehetőséget Magyarország minden választópolgárának, hogy lefolytassa ezt a vitát, és eldöntse, milyen irányba menjen az ország, kik legyenek kormányon, ki legyen a miniszterelnök.

Kijelentette: a Gyurcsány-kormány ma alkalmatlan az ország irányítására, hivatalban van, de nincs tehetsége, nincs jövőképe és kapacitása arra, hogy az országnak irányt szabhasson, ezért ezt a Fidesznek kell megtenni.

Mint mondta, a Fidesznek ehhez van programja, a tavaly decemberben bemutatott Erős Magyarország alapprogram, amelyet a szombaton ülésező országos választmány fogad majd el.
A dokumentum kidolgozásért felelős politikus azt mondta: ez a program a szolidáris és versenyképes Magyarország programja, amely a gazdasági növekedést, a családokat helyezi középpontba.

Szerinte soha nem volt időszerűbb az erős Magyarország gondolata, mint most, hiszen a kormánykoalíció súlyos válsággal küzd, nincsen érdemleges kormányzati politika, "a miniszterelnök saját személyes fájdalmába süppedve egy egész országot vádol politikája kudarcáért", szánalmas összeesküvés-elméleteket vázol fel, és az Alkotmánybíróságtól kezdve az újságírókon át az ellenzéki pártokig mindenkit azzal gyanúsít, hogy 3 millió 300 ezer embert próbálnak átverni.

Navracsics Tibor megjegyezte: túlzott önbizalom lenne azt gondolni, hogy a 3,3 millió ember direkt szavazó lenne, inkább - folytatta - azt gondolják, hogy ők nyitottak a Fidesz érveinek meghallgatására, és jó érvekkel kell rendelkezni ahhoz, hogy ezeket az emberek meg tudják győzni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását