2024. május 21. - Konstantin

Gyurcsány kudarcának ítéli Horváth Ágnes leváltását az MDF

Az MDF szerint Gyurcsány Ferenc kudarca Horváth Ágnes leváltása, s elsősorban Gyurcsány Ferencnek kellene távoznia posztjáról - mondta az MDF elnökhelyettese az MTI-nek azt követően, hogy szombaton a miniszterelnök bejelentette: javasolja, hogy a koalíció
2008. március 29. szombat 17:09 - Hírextra

Az MDF szerint Gyurcsány Ferenc kudarca Horváth Ágnes leváltása, s elsősorban Gyurcsány Ferencnek kellene távoznia posztjáról. Ezzel megoldódna az egészségügyi miniszter sorsa is - mondta Hock Zoltán. Hozzátette: a kormányfőnek ebben az ügyben nem bűnbakot kellene keresnie, hiszen a legfőbb felelősséget Gyurcsány Ferenc viseli.

Ha a kormány egészségügyi politikájában gyökeres változás lesz, akkor az MDF üdvözli Horváth Ágnes távozását, ha a minisztercsere nem jelent paradigmaváltást, akkor mindegy, hogy ki vezeti a tárcát - fejtette ki Hock Zoltán, aki megjegyezte: az MDF nem ért egyet a kormány egészségügyi politikájával.

Gyurcsány Ferenc kormányfő az MSZP szombati országos pártértekezletén jelentette be: az egészségügyi reformpolitika mögött elfogyott a támogatás, új megoldásokra van szükség, amelyet egy új miniszter hitelesíthet. Mint mondta: javasolja, hogy a koalíciós partnerrel közösen jelöljenek másik tárcavezetőt.

Az MDF semmilyen támogatást nem ad a jelenlegi kormánykoalíciónak 

Az MDF semmilyen módon nem kíván támogatást adni a jelenlegi kormánykoalíciónak, illetve az azt alkotó pártoknak - közölte az MDF országos választmányának döntését a párt elnökhelyettese szombaton Budapesten.

"Szeretném egyértelműen leszögezni, hogy az MDF semmilyen formában nem nyújt segítséget a koalíció életben tartásához, avagy az egyik vagy a másik pátnak a további kisebbségi vagy bármilyen kormányzásához. Az MDF sem kívülről, sem belülről nem kívánja ezt a kormánykoalíciót életben tartani" - fogalmazott Hock Zoltán a testület ülését követő sajtótájékoztatón.

Arra a kérdésre, hogy az MDF-et megkeresték-e kormányoldalról egy esetleges koalíciós ajánlattal, és hajlandóak lennének-e ilyesmire a szocialistákkal, Hock Zoltán "nemmel" válaszolt.

A választmány döntése világos és egyértelmű, "semmilyen formában nem kívánunk együttműködni ezen kormánykoalícióval" - szögezte le.

A politikus bejelentette azt is, hogy az MDF országos választmánya április 1-jei hatállyal általános tisztújítást rendelt el, amit szeptember 27-én fognak befejezni; ezen a napon tartja a párt a XXII. tisztújító országos gyűlését, ahol sor került az elnök és az elnökségi tagok megválasztására.

Hozzátette: eddig az időpontig a helyi szervezetektől a választókerületi egyeztető fórumokon és a megyei választmányon keresztül az országos választmányig bezárólag sor került a tisztújításra.
A választmány döntött arról is, hogy a mai naptól szeptember 27-ig, az országos gyűlés végéig tagfelvételi és szervezetalapítási tilalmat rendel el. Így eddig az időpontig nem lehet belépni az MDF-be, és új szervezetet sem lehet alapítani - tette hozzá Hock Zoltán.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását