2024. április 26. - Ervin

Bizakodó kormányfők, kétkedő UEFA

Donald Tusk lengyel és Julia Timosenko ukrán kormányfő is biztos benne, hogy a két ország az elvárásoknak megfelelően tudja megrendezni a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokságot. "Száz százalékig biztos vagyok benne, hogy sikeresen megoldjuk ezt a feladatot"
2008. március 29. szombat 08:00 - Hírextra

"Reméljük, hogy a lengyel kormánnyal ma aláírt megállapodások az Európai Labdarúgó Szövetséget (UEFA) is megnyugtatják" - jelentette ki Timosenko.

Michel Platini, az UEFA elnöke többször bírálta a házigazdákat a lassan haladó előkészületek miatt, januárban még azt is elképzelhetőnek tartotta, hogy más kapja meg a rendezési jogot. A sportvezető idén nyáron komoly előrelépéseket vár a rendezőktől.

Az UEFA szerint a legkomolyabb problémát a városok közötti megfelelő közlekedés biztosítása okozza. Az európai szövetség szakértőinek számításai alapján Ukrajnában 18 milliárd euróra lenne szükség az UEFA előírásainak teljesítéséhez. Ez az összeg elsősorban autópályák, vasútvonalak és szállodák építéséhez szükséges.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását