2024. május 6. - Ivett, Frida

A művészi műanyag

Új múzeum csábítja a Nápolyba látogató turistákat: a közelmúltban nyílt meg a PLART, amely műanyagmúzeum és kutatóközpont is egyben. A név egy betűszó, amelyet a műanyag+művészet+kutatás+fejlesztés jelentésű olasz szavak kezdőbetűiből alkottak.
2008. március 29. szombat 16:37 - Hírextra

A maga nemében egyedülálló létesítmény az első olyan olasz kutatóközpont, amely a műanyagból készült művészeti alkotások és design tárgyak restaurálását és állagmegőrzésének kutatását célozza meg - olvasható az ENIT, a budapesti olasz idegenforgalmi hivatal közleményében.

A kiállítási terület ad helyet a Maria Pia Incutti gyűjteményéből származó kiállításnak. Az olasz hölgy álmodta meg a helyet, hogy biztos otthont találjon több mint kétezer darabos kollekciójának, amelyet a világ minden tájáról gyűjtött össze 30 éves szenvedélyes kutató munkája során.

A műanyag, amelyet a környezetvédők valósággal kiirtanának, és ma az egyik legnagyobb "rém", itt megdicsőül. A kutatóközpont egyik legfontosabb feladata a műanyagtárgyak állapotának konzerválása, állaguk megóvása.

A múzeum programjában már szerepel egy Gino Marotta és egy Alessandro Ciffo kiállítás - az előbbi művész akril, az utóbbi szilikon műtárgyait mutatják majd itt be.

A mintegy ezer négyzetméteres létesítmény vezetőinek tervei között szerepel - amint az honlapjukról,a www.plart.it -ről kiderül - hogy helyet adjanak művészeti eseményeknek, tréningeknek, konferenciáknak, kreatív találkozóknak is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását