2024. március 29. - Auguszta

Papagáj és ördöglakat

Egy papagájjal kelnek versenyre az emberek, és saját intelligenciájukban kezdenek kételkedni: Ten, a tokiói Botanikus Kert arapapagája naponta tucatszor is bizonyítja, hogy egy ördöglakat kibogozásához neki fél perc elég, míg a legtöbb embernek egy óra ke
2008. március 28. péntek 08:46 - Hírextra
A látogatók közül naponta legalább tízen kelnek versenyre Tennel, akad, aki többször is próbálkozik, de az állat legyőzhetetlennek tűnik. A kert többi papagája sem tud lépést tartani Tennel, ugyanis legtöbbjük semmiféle érdeklődést nem mutat a játék iránt.

Az eredmény szépségét csak csöppnyivel csökkenti, hogy Ten már nagy gyakorlatra tett szert a két összebogozott láncból álló ördöglakat megoldásában, míg a vele versengő emberek többsége nyilván első ízben próbálkozik meg vele.

A hosszú farkú arapapagájra ráadásul nyilván ösztönzően hat, hogy tudományával magára vonja az emberek figyelmét, amelyből a fogságban élő papagájok nagyon sokat igényelnek.

Az állatok intelligenciájának meglétéről, illetve hiányáról sok-sok éve vitatkoznak a tudósok, s azok, akik szerint állatok is rendelkeznek bizonyos - persze az emberéhez nem hasonlítható - intelligenciával, főleg éppen a papagájokkal, delfinekkel és főemlősökkel folytatott kísérleteikből merítik érveiket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását