2024. május 3. - Tímea, Irma

Megalakult a Republikon Intézet Védnöki Testülete

Védnöki testület alakult a Republikon Intézet keretein belül, a testület feladata, hogy koordinálja és véleményezze az intézet közpolitikai programját, valamint javaslatokat és ajánlásokat dolgozzon ki aktuális szakpolitikai kérdések kapcsán - közölte Cze
2008. március 28. péntek 15:20 - Hírextra
A Republikon Intézet egy olyan, vállaltan liberális, de a pártpolitikától független szellemi műhely, amely innovatív közpolitikai tartalmak kidolgozásával törekszik a hazai közgondolkodás átalakítására. A védnökök a közélet és a tudomány olyan kiválóságai, akik fontosnak tartják az intézet által vállalt értékrend megjelenését Magyarországon. A védnöki testület feladata, hogy koordinálja és véleményezze az intézet közpolitikai programját, valamint javaslatokat és ajánlásokat dolgozzon ki aktuális szakpolitikai kérdések kapcsán - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Lotz Károly, a testület egyik tagja, a Horn-kormány szabad demokrata közlekedési, hírközlési és vízügyi minisztere az MTI-nek hangsúlyozta: pártpolitikától függetlenül kívánják tevékenységüket folytatni.

A Nemzetközi Gazdasági és Fejlesztési Szervezet (OECD) volt magyarországi nagykövete elmondta: az alakuló ülésen a gazdaságpolitika, a közteherviselés, szociálpolitika mellett napirendre került a szomszédság és magyarságpolitika és a kulturális kérdések is. Arra is keresték, keresik a választ, hogy lehet-e Magyarországon életminőség-javulást elérni, s ennek mi a feltétele.

Mint mondta, még az idei évben szeretnének konkrét javaslatokat az asztalra tenni a fenti témákban.

A testület tagjai még: Bojár Gábor, a Graphisoft társalapítója, igazgatósági elnöke, Iványi Gábor metodista lelkész, a Wesley János Lelkészképző Főiskola rektora, Charles Gáti politológus, a washingtoni Johns Hopkins Egyetem Kelet-Európa-szakértője, Haraszti Miklós író, újságíró, az EBESZ sajtószabadság felelőse, Heller Ágnes filozófus, a filozófiai tanulmányok doktora, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, Jancsó Miklós filmrendező, Kende Péter szociológus és politikai esszéista, a Magyar Tudományos Akadémia tagja, Konrád György, író, esszéíró, szociológus és Rajk László építész, díszlettervező.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását