2024. április 20. - Tivadar

Film készül Bushról

Josh Brolin mellett, aki a jelenlegi amerikai elnököt fogja alakítani, Elizabeth Banks, James Cromwell és Ellen Burstyn játsszák a főbb szerepeket Oliver Stone George W. Bushról készülő filmjében.
2008. március 28. péntek 12:00 - Hírextra

Idén januárban, pontosan egy évvel Bush mandátumának lejárta előtt vált ismertté, hogy a neves rendező az Egyesült Államok 43. elnökéről forgatja következő filmjét. A Bush életét és elnökségét bemutató film címe az elnök beceneve: W, középső nevének, a Walkernek a kezdőbetűje.

A címszerepben a közönség a Nem vénnek való vidék sztárját, a 40 éves Josh Brolint láthatja, aki tavaly fontos szerepeket kapott a Grindhouse: Terrorbolygó, az Elah völgyében, valamint az Amerikai gengszter című filmekben is. Bush nejét, Laurát a 34 éves Elizabeth Banks játssza, aki a Pókember-sorozatban egy kötekedő lapmágnás titkárnőjét alakította.

Az elnök apja, George Herbert Walker Bush korábbi elnök szerepében James Cromwell lesz látható. A 68 éves, 199 centiméteres Cromwell a legmagasabb színész, aki valaha Oscar-jelölést kapott. A republikánus elnököt alakító színész meggyőződéses liberális, de korábbi filmjeiben már három amerikai elnököt alakított, és A királynő című 2006-os drámában Helen Mirren oldalán ő volt Fülöp herceg, II. Erzsébet brit királynő férje. Bush elnök anyja, Barbara Bush szerepét a 76 éves Ellen Burstyn alakítja, akit az 1974-es Alice már nem lakik itt című filmben nyújtott szerepéért Oscar-díjjal tüntettek ki. Emlékezetes szerepei voltak a Rekviem egy álomért (2000), valamint a Jövőre veled ugyanitt (1978) című filmekben.

A W forgatása áprilisban kezdődik és a film a tervek szerint már a novemberi elnökválasztás előtt a mozikba kerülhet. A nem éppen Bush iránti rokonszenvéről ismert Oliver Stone már több ízben közölte: nem Bush-ellenes propagandafilmet, hanem életrajzi dokumentumfilmet készít.

A kulisszák mögé akarok nézni, mint a Nixon című filmben, érzékeltetni akarom, milyen lehet az ő bőrében lenni - nyilatkozott a Variety magazinnak korábban a rendező, aki elmondta, hogy "tisztességes portrét" szeretne készíteni. A háromszoros Oscar-díjas Stone ígérete szerint a film meglepetésekkel fog szolgálni Bush támogatói és bírálói számára is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását