2024. április 29. - Péter

Animációs díjat nyert a Jegyzőkönyv

Szilágyi Varga Zoltán Jegyzőkönyv - Mansfeld Péter emlékére című szénrajz-animációja a régió legjobb animációs filmje díjat nyerte a belgrádi Balkanima fesztiválon - közölte a Magyar Filmunió szerdán az MTI-vel.
2008. október 15. szerda 12:29 - Hírextra
A Kecskemétfilm stúdióban készült, hét és fél perces szénrajz-animáció Mansfeld Péternek, az 1956-os forradalom leverését követő megtorlások egyik áldozatának állít emléket.

Az alkotás az 1959. március 21-én történteket idézi meg: ezen a délelőttön, alig néhány nappal 18. születésnapja után végezték ki a még 16 évesen elítélt fiatalembert. A filmetűd alatt szóról szóra elhangzik az ítélet végrehajtását dokumentáló szenvtelen jegyzőkönyv.

A Szilágyi Varga Zoltán képzőművész, grafikus 2006-ban készített animációs filmjét legelőször a 2007-es Berlinalén láthatta a külföldi közönség, azóta számos nemzetközi filmfórumra meghívták. Tavaly a damaszkuszi filmfesztiválon Bronz Díjjal jutalmazták. A film a zsűri különdíját nyerte el az olaszországi Dervióban júliusban tartott Nemzetközi Rajzfilm Fesztiválon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását