2022. augusztus 9. - Emőd

Környezetszennyezés ellen a hatvani MDF

A parlament környezetvédelmi bizottságától kéri az MDF hatvani szervezete annak a környezetszennyezésnek a kivizsgálását, amelynek során kommunális hulladék árasztja el Nógrád és Heves megye határán a 21-es út egy szakaszát - tájékoztatta párt alelnöke cs
2008. március 27. csütörtök 14:36 - Hírextra
Az MDF már 2008. február 27-én bejelentést tett súlyos környezetszennyezés miatt az Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőségnél, a Heves Megyei Közlekedési Felügyeletnél, valamint a Magyar Turizmus Zrt. Észak-magyarországi Regionális Marketing Igazgatóságánál - emlékeztetett Hegedűs Máté.

Ugyan a szemét mennyisége láthatóan csökkent azóta, ám a szennyezés forrásának végleges felszámolása továbbra sem történt meg - tette hozzá a politikus. Mint elmondta: a hulladék a 21-es főúttól néhány száz méterre található szeméttelepről származik. A szél onnan fújja ki a kommunális hulladékot, és elárasztja el a környező földeket, veszélyezteti a közelben lévő településeket és a közlekedést, ugyanakkor a helyzet turisztikai szempontból is káros.

Az MDF hatvani szervezete ebben a helyzetben arra kéri a környezetvédelmi bizottságot, tegyen meg mindent a probléma mielőbbi megoldásáért, és segítse elő a szennyezés okozóinak felelősségre vonását - mondta Hegedűs Máté.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását