2024. május 3. - Tímea, Irma

Közös akció a románokkal

Közös ellenőrzési akciót tart a magyar és a román közúti közlekedési hatóság; magyar oldalon csütörtökön, román oldalon február 21-én számíthatnak először fokozott ellenőrzésre a járművezetők - tájékoztatta az MTI-t a magyar szervezet közleményben.
2008. február 7. csütörtök 12:17 - Hírextra

A magyar Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) és a Román Közúti Közlekedési Hatóság (ARR) februártól havi két alkalommal tart akciót a Dél-alföldi régióban Nagylak és Gyula, míg az Észak-alföldi régióban Ártánd és Csengersima határátkelőhelyeken mindkét oldalon, illetve az azt megközelítő közutakon.

A közös ellenőrzések során elsődleges feladat a nemzetközi közúti áru-, illetve személyszállításra vonatkozó okmányok vizsgálata, de a vezetési és pihenőidők, illetve a veszélyes áruk szállítására előírt követelmények betartását is ellenőrzik. Magyar oldalon minden ellenőrzésnél szempont a járművek műszer nélküli szemrevételezése, a közlekedésbiztonsági állapot ellenőrzése.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását