2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Jüttner vizsgálatot indít

Jüttner Csaba vizsgálatot indít és rendőrségi bejelentést tesz, ha beigazolódik, hogy a HírTV műsorában szereplő szabolcsi küldött nem volt jelent az SZDSZ tavalyi tisztújító küldöttgyűlésén.
2008. március 27. csütörtök 19:11 - Hírextra

Az SZDSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke arra reagált az MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleményében, hogy a HírTV Célpont című műsorának stábja Jüttner Csaba körzetében újabb álküldöttre akadt. "Bíró Árpádné nem volt ott tavaly az SZDSZ elnökválasztásán, neve mellett a Fővárosi Bírósághoz eljuttatott jegyzőkönyvben mégis szerepel aláírás. Azt mondja sejthették, hogy nem megy el, mert hat éve volt utoljára küldöttgyűlésen" - olvasható a HírTV honlapján.

"Amennyiben beigazolódik, hogy a HírTV Célpont című műsorában elhangzottak megfelelnek a valóságnak, és Bíró Árpádné valóban nem volt jelen az SZDSZ 2007. márciusi Tisztújító Küldöttgyűlésén, az ügyben - mint a párt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke - vizsgálatot indítok. Ezzel egyidőben okirat hamisítás gyanúja miatt bejelentést teszek a rendőrségen" - írta közleményében Jüttner Csaba.

Az SZDSZ elnökválasztáskor történt visszaélésekről - miszerint manipulálták a választást - a hírTV egyik februári műsora adott hír. A Boon nevű honlapnak nyilatkozva Köteles Péter miskolci vállalkozó azt mondta, ő volt az, aki a médiumot erről informálta. A férfi a televíziónak arról is beszélt, hogy négy-öt jelen nem lévő borsodi küldött helyett mások szavaztak, "mégpedig előre megbeszélt módon Kóka Jánosra".

Az SZDSZ ügyvivői testülete február 12-én kérte fel Jüttner Csabát, hogy vizsgálja ki, mi történt az elnökválasztáson.

Kedden az SZDSZ ügyvivő testülete és frakciója arról döntött, hogy rendkívüli küldöttgyűlés összehívását kezdeményezi a párt országos tanácsánál. Kóka János pártelnök közölte: a rendkívüli küldöttgyűlés tudja megnyitni az utat a teljes körű tisztújításhoz.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását