2024. április 29. - Péter

Tarlós megsértette a választójogi törvényt?

Tarlós István, a Fidesz népszavazási kampányának politikai irányítója megsértette a választójogi törvényt, amikor Debrecenben a megyeházán kampányolt - jelentette ki Suták Miklós, a hajdú-bihari önkormányzat szocialista frakciójának tagja csütörtökön Debr
2008. február 7. csütörtök 14:00 - Hírextra

A szocialista politikus emlékeztetett rá, hogy Tarlós István kedden a megyeháza épületében Rácz Róberttel, a közgyűlés fideszes elnökével közösen tartott sajtótájékoztatóján többek között arról beszélt, hogy a március 9-ei népszavazásnak nem politikai, nem gazdasági, hanem mentális tétje van. Tarlós István szerint egy sikeres népszavazásnak hosszú távú hatása lehet a kormány uniós megítélésére is.

Suták Miklós úgy véli: Tarlós megsértette a választójogi törvényt, amely kimondja: "állami vagy önkormányzati hatóság elhelyezésére szolgáló épületben választási kampányt folytatni (...) tilos".
"Úgy ítéljük meg, hogy Tarlós István kemény politikai kampányt folytatott a népszavazás fideszes siker érdekében a megyeházán" - mondta Suták Miklós.

A politikus bejelentette: az MSZP Hajdú-Bihar megyei közgyűlési frakciója a területi választási bizottsághoz fordul az ügyben.

Rácz Róbert, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke közleményben reagált a sajtótájékoztatón elhangzottakra. Ebben azt írta: Tarlós Istvánt azért hívta meg a megyeházára, hogy tájékoztassa "a szocialista-szabaddemokrata kormány kórházromboló tevékenységének Hajdú-Bihar megyét ért csapásairól". Mint írta, erről adott ki sajtóközleményt is.

Hozzátette: Tarlós István "ittléte egy fillérjébe sem került az adófizetőknek", szemben a szocialisták "milliárdokat felemésztő kampányával, amivel a +nem+ szavazat mellett agitálnak közpénzen".
A fideszes politikus egyúttal felszólította a helyi szocialistákat, hogy "azonnali hatállyal szégyelljék magukat azért, mert támogatni merészelik az emberek megsarcolását, kórházaik tönkretételét, Gyurcsány Ferenc politikai ámokfutását".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását