2024. május 5. - Györgyi

"A kormánynak abba kellene hagynia a csontvázpolitikát"

Az MSZP elnökhelyettese a "csontvázpolitika" abbahagyására szólította fel a kormányt pénteki sajtótájékoztatóján, Budapesten. Szekeres Imre szerint a piac és a befektetők fokozottan figyelnek a vezető politikusok nyilatkozataira, ezért indulhatott meg a tőkekivonás Magyarországról a Fidesz ügyvezető alelnökének csütörtöki megszólalása után.
2010. június 4. péntek 12:20 - HírExtra
Kósa Lajos a Napi Gazdaság debreceni konferenciáján azt mondta, hogy a cél most a közvetlen államcsőd elkerülése. Hozzátette: "szűk esélyünk van arra, hogy elkerüljük Görögország helyzetét". Csütörtök délután a forint árfolyama gyengült, a BUX esett.

Szekeres Imre erről azt mondta, hogy a tőke "menekülése" egyértelműen annak köszönhető, hogy Kósa Lajos csődveszélyt emlegetett. Szerinte a piacon ez egyenlő az öngyilkossággal.

A szocialista politikus elmondta azt is, hogy a Kósa-nyilatkozat után nem sokkal kezdett gyengülni a forint, ezért este már 282 forintba került egy euró, amely reggel még 274 forintot ért.

"Ez volt tegnap az egy napon belüli legnagyobb zuhanás a világon" - hangsúlyozta a politikus.

Szekeres Imre szerint a kabinetnek ideje volna elkezdenie kormányozni és érdemi intézkedéseket hozni, ezzel együtt válaszolni kellene néhány kérdésre, mint például arra, hogy mit terveznek a devizahitelesekkel és milyen arányú adócsökkentés lesz alig egy hónap múlva.

A kérdések között szerepel még az is, hogy miből fedezik a beígért adócsökkentést és milyen intézkedéseket hoznak Brüsszel nyomására az általuk előidézendő hiány csökkentésére - mondta.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a Magyar Televízióban badarságnak nevezte, ha valaki azt gondolja, hogy egyes nyilatkozatokra tőzsdeindexek mozdulnak meg radikálisan.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását