2024. május 3. - Tímea, Irma

Fergeteges sikerű operettest Szófiában

Fergeteges sikerű operettestet tartottak a szófiai Anton Sztrasimirov Művelődési Házban Lehár Ferenc halálának 60. évfordulója alkalmából a Szófiai Magyar Kulturális Intézet szervezésében.
2008. március 27. csütörtök 18:00 - Hírextra
Azért választották a mintegy 200 férőhelyes művelődési házat, mert biztosak voltak benne, hogy a magyar operett rajongói közül sokan kiszorultak volna az intézetből - mondta el Nelli Dimova, az intézet munkatársa az MTI-nek.

A bulgár közönség lelkesen fogadta az est szereplőit, Rada Noszikova szopránt, a Veliko Trnovo-i Nemzeti Zenés Színház szólistáját, akinek repertoárján ott van Kálmán Imre Csárdáskirálynő című operettjéből Szilvia szerepe, de énekli Lehár Ferenc Luxemburg grófja című nagyoperettjének női főszerepét és musicalek szerepeit is.

A művésznő férje, Alekszandar Noszikov basszus ismert nemcsak Bulgáriában, hanem Ausztriában és Svájcban is. Többször föllépett opera- és operettszerepekben, s számos első helyezést ért el nemzetközi énekversenyeken.

Az operettesten Lehár Ferenc, Kálmán Imre operettjeiből csendültek fel részletek, de Mozart Don Giovanni és Gounod Faust című operájának népszerű áriái is elhangzottak.
Zongorán kísért Vjara Superlieva, a Nemzeti Opera korrepetitora.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását