2024. május 6. - Ivett, Frida

Romavita Brüsszelben

Román és magyar roma-kutatók, politikusok és roma közéleti személyiségek részvételével vitát rendeznek jövő csütörtökön, április 3-án Brüsszelben a romák európai integrációjának témakörében. Fotókiállítás is nyílik, és a programot este koncert zárja.
2008. március 27. csütörtök 17:56 - Hírextra
A belga főváros Etterbeek nevű negyedének Espace Senghor nevű kulturális központjában a romák életét bemutató fotókiállítás megnyitója után a roma migráció, illetve beilleszkedés problémáiról tartanak vitát, amelyre előzetesen magyar, illetve román kutatók, politikusok és roma közéleti személyek jelezték részvételüket.

A programokat a Brüsszeli Magyar Kulturális Intézet, a brüsszeli Román Tájékoztatási Központ, roma szervezetek, illetve személy szerint Mohácsi Lívia és Járóka Lívia európai parlamenti képviselők közösen szervezik.

Este "a cigányzene találkozása a klezmerrel" mottó jegyében a Roma Luca zenekar, illetve a Fellegini Band közös koncertet ad.

Az ezt megelőző, illetve követő napokon is vannak Brüsszelben roma kulturális programok. Március 28-án, pénteken a Bozar művészeti csarnokban Mitsoura - azaz Juhász Miczura Mónika - roma énekesnő ad koncertet, másnap, szombat este pedig a Parno Graszt nevű roma zenekar koncertezik ugyanott. Április 8-án, kedden a Mahala Rai Banda szerepel a Brüsszeli Magyar Kulturális Központban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását