2024. április 29. - Péter

Nem tárgyalnak a bankkal

A soproni Petőfi téren megépült mélygarázs tulajdonjogi helyzetét bíróság fogja eldönteni, ezért a beruházást finanszírozó Sopron Bankkal eladóként nem áll az önkormányzatnak módjában jelenleg tárgyalásokat folytatni - reagált Fodor Tamás, Sopron polgárme
2008. március 26. szerda 20:04 - Hírextra

A város első embere a tájékoztatón leszögezte: a folyamatban lévő perben bíróság dönt arról, hogy ki lesz a mélygarázs tulajdonosa, az önkormányzat, vagy a beruházó SPT Kft. Kérdés ezek után, hogy mire alapozza a finanszírozó Sopron Bank, hogy tulajdonosként léphet fel ebben az ügyben - hangoztatta.

Fodor Tamás közölte: a bank állítása szerint a garázs építési költsége 1,6 milliárd forint volt, de egyéb járulékos költségek miatt a beruházás végül 2 milliárd 350 millió forintba került. Az építkezést jóváhagyó korábbi képviselő-testület döntése 1,1 milliárd forint beruházási költségből 218 férőhelyes mélygarázs létesítését határozta meg. A jelenlegi önkormányzat számára ismeretlen okból, ismeretlen tartalmú szerződések alapján emelkedett több mint kétszeresére az építési költség. A duplájára nőtt beruházási összeget a Sopron Bank megfinanszírozta a beruházó SPT Kft.-nek. Ez a pénzintézet üzleti döntése és kockázata volt - tette hozzá a polgármester.

A városvezetést viszont köti a korábbi közgyűlési határozat és az önkormányzat az adófizetők pénzéből nem fizet ki 2,3 milliárd forintot a létesítményért, amelynek bekerülési költsége nem lehet több 1,1 milliárdnál.

A polgármester kitért arra, hogy a mélygarázs jogi értelemben nem létezik, mivel nincs használatba vételi engedélye és nem szerepel az ingatlan-nyilvántartásban.

A városban sok vitát gerjesztő létesítmény ugyan tavaly nyáron lényegében elkészült, és az érvényben lévő megállapodások szerint az önkormányzat cége lízingelné több mint két évtizedig, s csak azt követően nyílna lehetőség arra, hogy a város tulajdonába kerüljön.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását