2021. július 24. - Kinga, Kincső

Egymillióan hagyják az utolsó pillanatokra

Május 20-án, kedden éjfélkor lejár a személyi jövedelemadó bevallások beadásának határideje. Az utolsó 24 órában még több mint 1 millió bevallást várnak az adóhatóságnál - mondta el az InfoRádiónak az APEH szóvivője.
2008. május 19. hétfő 19:30 - Hírextra
Hétfő reggelig a 3,5 millió, személyi jövedelemadó fizetésére és bevallására kötelezett emberből 2 millió 132 ezren adták be a bevallásukat, azaz szűk két nappal a határidő lejártáig még majdnem 1,3 millió bevallás nem érkezett be az adóhatósághoz - mondta az InfoRádióban Bakonyi Ágnes szóvivő.

Jellemzően azok halasztják a bevallást az utolsó pillanatra, akiknek befizetési kötelezettségük van, a visszaigénylők többsége már akár hónapokkal ezelőtt is eljuttatta bevallását az APEH-hoz. A visszaigénylőknek a hatóság 30 napon belül juttatja vissza a nekik járó összeget.

Az adóhivatal informatikai rendszere és az ügyfélkapu felkészült a dömpingre - tette hozzá a szóvivő, de elmondta azt is: az utolsó napon jellemzően postán adják fel az emberek a nyomtatványt.

Néhány postahivatal kedden éjfélig tart nyitva, és az APEH ügyfélszolgálatai is hosszabbított nyitva tartással várják az ügyfeleket.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását