2024. március 29. - Auguszta

Nem gondolják újra a mellőzést

A világ legrangosabb országúti kerékpáros körversenyének, a Tour de France-nak a szervezői nem változtatják meg döntésüket az Astana csapat mellőzésével kapcsolatban, így a címvédő spanyol Alberto Contador biztosan nem lesz ott az idei viadalon.
2008. március 26. szerda 17:26 - Hírextra
Ezt Patrice Clerk, a viadal főszervezője jelentette ki szerdán, hozzátéve, hogy a tavalyi Tour doppingbotrányában főszerepet játszó kazah istálló előtt nem zárult be minden kapu. Amennyiben az Astana versenyzői idén nem keverednek doppingügybe, a 2009-es viadalon újból szerepelhet a gárda.

Az Astana az egyetlen a Pro Tour-sorozatban érdekelt profi csapatok közül, amely nem kapott meghívást az idei versenyre.

Clerk e mellett szót ejtett arról is, hogy a szervezők és a nemzetközi szövetség (UCI) között elmérgesedett viszony miatt valószínűleg nem kapják meg a kerékpárosok új doppingigazolványát, amely tartalmazza majd a profik biológiai adatait. Az UCI és a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) által összeállítandó adatbázis eredetileg éppen a júliusi viadalra készült volna el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását