2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Már a honatyák is tekernek

A németországi zöldek el akarják érni, hogy a parlamenti képviselők a jövőben kerékpáron vagy kis autókon tegyék meg szolgálati útjaikat és ne úgy mint eddig: a közép- és felsőosztály limuzinjain.
2008. március 23. vasárnap 10:37 - Hírextra
A Der Spiegel hamburgi magazin értesülése szerint a zöldek parlamenti frakciója húsvét után követelni fogja a Bundestag gépkocsiparkjának átszervezését úgy, hogy az környezetkímélő gépkocsikból álljon, amelyek átlagosan már csak 140 gramm széndioxidot bocsátanak ki kilométerenként.

Ezen kívül szorgalmazni fogják, hogy a képviselők ezentúl menjenek gyakrabban kerékpáron munkahelyükre és a német vasutak bérelhető kerékpárjait is használhassák. - "Egész egyszerűen kínos, ha valamennyi politikai párt a klímavédelem szükségességét hirdeti és azután képviselői testes luxusautókon közlekednek Berlinben" - mondta a magazin munkatársának Winfried Hermann, a zöldek pártjának közlekedéspolitikai szóvivője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását