2024. május 2. - Zsigmond

Biopamut holmik az üzletekbe

A legnagyobb forgalmat lebonyolító magyarországi ruházati vállalat külön standokon árusítja az ökológiai módon termesztett pamutból készített termékeket, amelyeket ugyanazon napra időzítve kezdtek forgalomba hozni egész Európában.
2008. március 26. szerda 14:21 - Hírextra
A C und A március 12-től, mind az 1200 üzletében, olyan ökológiai módon termesztett pamutból készített pólókat, felsőket, gyerekholmikat és egyéb árut kínál a vevőknek, amelyek megfelelnek az európai ökorendelet előírásainak.

A premier évében a vásárlók 16 országban mintegy 12,5 millió biopamutból készült holmit vásárolhatnak meg a multinacionális lánc üzleteiben.

Az MTI tudósítója az egyik nagy bevásárlóközpontban lévő C und A áruházban járva, már felfedezte a külön állványokon lévő újdonságokat, amelyeken feltüntetik a biopamut szót.

Az áruház egyik vezetője szerint ugyanannyira fogynak ezek a termékek mint a többiek - a vevők szívesen vásárolják, ha tetszik a modell és jó az ára.

A gyerekholmik esetében az anyák figyelmesebben vásárolnak és igényesebbek, ezért bizonyára sikeresek lesznek a kicsiknek szánt, ilyen anyagból varrt termékek.

A biopamuttal kapcsolatos fogyasztói szokásokról a közelmúltban egy európai tanulmány készült. Ennek alapjául egy közvélemény-kutatás szolgált, amelyhez 3400 embert kérdeztek meg Németországban, Spanyolországban és Hollandiában. A megkérdezettek 68,4 százaléka vásárolna ilyen alapanyagból készült terméket, ha ezeket ugyanolyan áron kínálnák, mint a hagyományosakat, és persze akkor, ha a fazon tetszene nekik. A többség "trendinek" tekinti a biopamutból készült ruházati cikkek megvásárlását.

Ugyanakkor az is tény, hogy "a megkérdezettek nagy része nem tudja, pontosan mi is a különbség a hagyományos és a biológiai módon termesztett pamut között" - állapította meg Andreas G. Seitz, a cég európai igazgatótanácsának szóvivője.

Ezért minden áruházban - így a magyarországiakban is - található egy brosúra, amely felvilágosítja a vevőket arról, miért is jó, ha ilyen ruhaféléket emelnek le a fogasokról.

Az akcióhoz tartozik, hogy árusítanak egy biopamutból varrt olcsó táskát - nylonszatyor helyett. Ezzel egyrészt arra ösztönöznek, hogy kevesebb műanyag szatyor fogyjon, másrészt a fejlődő országok termelését elősegítsék.

A biopamut termesztése során nem engedélyezett a műtrágya és a kémiai anyagok használata, ezt állandóan ellenőrzik. Az erről szóló tanúsítvány kiállítását független intézetek végzik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását