2024. április 29. - Péter

A Frankofónia Napja marhapörkölttel

Filmvetítésekkel és kulináris élvezetekkel ünnepelték a Frankofónia Napját Isztambulban a francia nyelvet használó országok és a megfigyelők, köztük Magyarország képviselői kedden este.
2008. március 26. szerda 14:41 - Hírextra
Az Isztambuli Francia Kulturális Intézetben rövidfilmfesztivált rendeztek, az ünnepségen résztvevő 12 ország adott be filmet, így levetítették M. Tóth Géza Maestro című, Oscar-díjra jelölt alkotását is, hatalmas sikerrel - mondta el az MTI-nek Blaumann Ferenc konzul.

Este a belga főkonzulátuson volt fogadás. Csak a magyarok 40 embert meghívhattak támogatóik közül. Voltak köztük török üzletemberek, ott élő magyarok, s a rodostói tiszteletbeli konzul. Részt vett a fogadáson az isztambuli kormányzóhelyettes, kerületi polgármesterek, a híres Hagia Sophia vezetője, művészek és professzorok.

A Frankofónia Napján részt vett országok az esti összejövetelre speciális étküket és italukat is elvitték. Óriási sikert aratott a magyar konzulátus egyik hölgymunkatársának házi marhapörköltje, amelyet maga készített, tarhonyával és tejfölös uborkasalátával kínálták, s mellé villányi vörösbort adtak - tette hozzá a konzul.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását