2024. május 2. - Zsigmond

Készülünk az EU-elnökségre

Ma tartja első ülését a 2011-es magyar EU-elnökséget előkészítő munkacsoport; a tagok a tervek szerint elfogadják idei munkatervüket, foglalkoznak az elnökség előkészítésével és lebonyolításával összefüggő kérdésekkel, valamint az Országgyűlés ehhez kapcs
2008. március 25. kedd 08:12 - Hírextra
A munkacsoport első ülésén meghallgatja a Külügyminisztérium tájékoztatóját az elnökségi feladatokról, a felkészülés egyes szakaszairól, és áttekinti a személyügyi-intézményi struktúra elvi kérdéseit.

Az Országgyűlés öt frakciója február 21-én állapodott meg az EU-elnökségi munkacsoport létrehozásáról. A munkacsoport feladata a 2011 első félévében esedékes magyar uniós elnökségi felkészüléssel összefüggő legfontosabb hazai feladatok figyelemmel kísérése, az azokkal kapcsolatos egyeztetés az Országgyűlés frakciói és a kormány között.

A munkacsoport tagjai a frakcióvezetők és minden képviselőcsoportból még egy ember. A testület társelnöki rendszerben működik Mesterházy Attila (MSZP) és Németh Zsolt (Fidesz) vezetésével, az ülésen képviselteti magát a Külügyminisztérium és meghívottként részt vehet a kormány más képviselője is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását