2024. április 29. - Péter

Fidesz: lépjen vissza a kormány a több-pénztáras modelltől

Az lenne a helyes, ha a kormány visszalépne a több-pénztáras egészségbiztosítási rendszer modelljétől és visszatérne az egységes kockázatközösségen nyugvó társadalombiztosításhoz - mondta Pesti Imre, a Fidesz egészségügyi szakpolitikusa keddi budapesti sa
2008. március 25. kedd 18:16 - Hírextra

"Az a törvényjavaslat, ami zsarolásban születik és zsarolásban alakul át, abban semmiféle szakmai koncepció nem lelhető fel. Ez a fajta több-pénztáras modell elfogadhatatlan, mindenféle szerencsétlen kompromisszum nem szolgálja egy jól működő rendszer kialakítását" - fogalmazott a képviselő.

Kiemelte: ha szükséges, a Fidesz-KDNP újra benyújtja a parlament szakbizottságában kétszer már leszavazott törvényjavaslatot, ami az egybiztosítós, nemzeti kockázatközösségen alapuló egészségbiztosítási rendszert célozza.

Pesti Imre beszélt arról is, hogy az egészségügyi ágazatból történt forráskivonás miatt szervezetlenség, zűrzavar és káosz alakult ki a betegellátásban. A politikus példaként egy hétvégi balesetet említett, amelyben a sérülthöz Debrecenből indult mentőhelikopter, mivel Szentesen még nem épült meg a légimentő-bázis.

Az eset kapcsán a képviselő kitért az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) helyzetére. Mint mondta, a kormányzat már a Száz lépés program keretében ígéretet tett a dél-alföldi légi bázis építésére. "Úgy látszik, túlságosan nagyok ezek a lépések" - jegyezte meg.

A fideszes politikus hozzátette: a mentőszolgálattól is forrásokat vontak el, és a szolgálat a működésképtelenség határán van. Pesti Imre elmondta: 2007-ben az OMSZ költségvetése 24,065 milliárd forint volt, idén működésre 23,9 milliárd áll rendelkezésre. Megjegyezte: előzetes hírek szerint a mentőszolgálatnál további elbocsátások várhatóak és csökkentik a mentőkocsik számát is.

"Egyértelművé vált, hogy a kormányzat számára nem a magyar emberek egészsége a fontos, hanem a pénz és a profit" - fogalmazott Pesti Imre.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását