2024. április 26. - Ervin

Az MSZP-frakció egyhangúlag támogat

Az MSZP-frakció az egészségbiztosítási törvényjavaslatot a december 17-i zárószavazáson egyhangúlag támogatni fogja - mondta Mesterházy Attila, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.
2007. december 10. hétfő 15:11 - Hírextra

Nincs olyan javaslat a frakcióban, hogy halasszák el a törvényjavaslat zárószavazását, december 17-én lesz a zárószavazás, és a képviselőcsoport egyhangúlag fogja támogatni az előterjesztést - közölte a politikus kérdésre válaszolva a frakció ülése után.

Mesterházy Attila egy másik kérdésre válaszolva azt mondta, nem tud olyan módosító indítványról, amelyet a kormány nem támogat, a frakció azonban igen.

A frakcióvezető-helyettes beszámolt arról, hogy támogatni fogják azokat a módosító indítványokat, amelyek szerint a pénztárak átvállalhatják a vizit- és a kórházi napidíjat.

Mint mondta, akkor vállalhatják át a pénztárak a vizitdíjat, ha a beteg részt vesz valamilyen prevenciós programban. Kórházi napidíjnál ilyen megkötés nincs, a pénztárak döntik el, hogy átvállalják-e - jegyezte meg.

Mesterházy Attila közölte: a módosító javaslatokat támogatja a kormány.

A politikus azt mondta: az ombudsmanjelöltekről december 17-én alakítja ki a frakció álláspontját.
Sólyom László köztársasági elnök kedden jelentette be: Nagy Boldizsár nemzetközi jogászt jelöli a jövő nemzedékek ombudsmanjának, és javasolja Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos újraválasztását.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását