2024. április 24. - György

Koncertek az állatkertben

Koncertsorozat kezdődik a Fővárosi Állat- és Növénykertben június negyedikén, szerdán. A Zenés állatkerti esték elnevezéssel programsorozat hét éve indult újra az állatkertben. Idén az elmúlt években megszokottnál több, összesen tizenhárom koncertre kerül
2008. május 30. péntek 18:49 - Hírextra
A fellépők között többen - így a Benkó Dixieland Band, a MÁV Szimfonikus Zenekar vagy a Hot Jazz Band is - visszatérő vendégek az állatkert zenei színpadán. Lesznek azonban olyan együttesek, zenekarok is, amelyek először adnak koncertet a városligeti intézményben.

A Rádzsasztáni Népi Együttes indiai estje kifejezetten egzotikus programnak ígérkezik, de a Miskolci Ütősök zenekarának fellépése is újdonságnak számít. Az első koncerten a latin-amerikai zenét játszó Grupo Bahia Samba együttes és tánckar lép színpadra.

A Zenés állatkerti esték programsorozat augusztus 27-ig tart és szinte minden szerdára jut koncert. Június 11-én a Miskolci Ütősök együttes, 18-án a Budapest Klezmer Band, 23-án a Rádzsasztáni Népi Együttes, 25-én pedig az Orosz Zoltán Trió és Bardóczy Attila lép fel.

A koncertek minden esetben fél kilenckor kezdődnek a Nagy-tó Pálmaház felőli oldalán. A koncertre érkező látogatók előtt 19 órakor nyitják meg az állatkert kapuit, akik kezdésig a Főkapu környékén és a Nagy-tó partján sétálhatnak. A koncertekre jegyek a helyszínen, valamint az ismert jegyirodákban kaphatók.

A Fővárosi Állat- és Növénykertben már az 1800-as évek végén rendszeres tartottak zenei programokat, sőt a városligeti intézménynek az 1910-es években saját, hatvantagú szimfonikus zenekara volt. A II. világháború után a Filharmónia Vállalat szervezett koncerteket az egykori szabadtéri színpadon, ahol jelenleg a Japánkert található. A hatvanas években lényegében megszűnt a hagyomány csak az 1990-es évek közepén elevenedett meg ismét a Budapesti Fesztiválzenekar koncertjével. A rendszeres nyáresti zenei programok hét esztendeje indultak újra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását