2024. május 5. - Györgyi

Szűz Mária a templom falán?

Mióta egy hónapja megjelent egy Szűzanyának vélt alak a kárpátaljai Cservone falu pravoszláv templomának külső falán, hívek ezrei zarándokolnak a községbe.
2008. március 24. hétfő 16:33 - Hírextra
Az ukrajnai médiában csak „kárpátaljai csodaként” emlegetett jelenségre február közepén figyeltek fel a Záhony-Csap határátkelőhely közelében fekvő háromszázlelkes faluban. A templom előtt esti misére gyülekező hívek nagy ijedelmére leesett a bejáratnál kifüggesztett ikon, amely a Szűzanyát ábrázolta a kisdeddel a karjában. A szentképet Pocsajevben, a leghíresebb ukrajnai pravoszláv zarándokhelyen vásárolták még a múlt év szeptemberében – írta a kijevi Fakti napilap.

A földre zuhant ikon üvegborítása darabokra tört, de a vászon sértetlen maradt. Az üvegcserepeket szedegető hívek egyike vette észre, hogy a leesett kép helyén Szűz Mária alakja rajzolódik ki, de a kis Jézus nélkül.

A jelenségre eddig nem találtak magyarázatot, hiszen az ikonról nem kerülhetett a sziluett a falra napégetés vagy egyéb fizikai hatás nyomán, mivel a szentkép hátoldala furnérlemezzel volt befedve.
A környék pravoszláv hívei isteni jelenésről beszélnek. A hír elterjedése után megindult a faluba a zarándokok áradata, és az újságírók is egymásnak adják a kilincset. Sajtójelentések szerint volt olyan nap, hogy ezren látogattak el a templomhoz, hogy saját szemükkel lássák - amint arrafelé emlegetik - az isteni csodát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását