2024. május 18. - Erik, Alexandra

Bolívia: Harc az európai zsoldosok ellen

Harcot hirdetett az európai "zsoldosok" ellen a bolíviai elnök az ellene tervezett állítólagos merényletterv múlt heti meghiúsítása után.
2009. április 21. kedd 19:46 - HírExtra
Bolíviai rendőrök múlt csütörtökön a helyi ellenzék fellegvárának számító Santa Cruz egyik szállodájában lelőtték a bolíviai születésű, bolíviai-magyar-horvát állampolgárságú Rózsa Flores Eduardót, az erdélyi Szovátáról való Magyarosi Árpádot és az ír Michael Martin Dwyert; letartóztatták továbbá a bolíviai-horvát Mario Tadicot és a magyar Tóásó Elődöt. Álvaro García Linera, a dél-amerikai ország alelnöke kijelentette, az előző heti rendőrségi akcióval "levágták a tintahal egyik karját".

A bolíviai vezetés mind vadabb kijelentései csak növelik a bevándorlók félelmét, hogy boszorkányüldözés indul az andesi országban az állítólagos európai "terroristák" ellen. Különösen nagy a nyugtalanság a bolíviai horvátok körében. A Morales elnökkel szembenálló ellenzéki mozgalom egyik vezéralakjának, Branko Marinkovicnak is van horvát útlevele, ahogy a múlt csütörtöki akcióban megölt, illetve elfogott öt állítólagos összeesküvőből kettőnek.

A horvát külügyminisztérium közölte, egyelőre nincs arra utaló jel, hogy nyomást gyakorolnának a bolíviai horvát közösségre. Konzultációra hazarendelték ugyanakkor Vesna Terzicet, az adriai ország Bolíviáért is felelős chilei nagykövetét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását