2024. április 29. - Péter

Virágba borultak a cseresznyefák

Míg Európa sok részében "fehér húsvétot" ünnepeltek és sokan újra elővették a síléceket, Japánban a szokásosnál néhány nappal korábban kezdődött meg a tavasz hivatalos jelképének számító cseresznyevirágzás: Tokióban és két prefektúrában bontottak szirmot
2008. március 24. hétfő 16:41 - Hírextra
A finom, halványrózsaszín szirmok kibomlása "nemzeti ügy" Japánban: a média figyelme egy hónapon át szorosan követi a "cseresznyevirágzási front" délről északra vonulását.

Az elmúlt napok melegebb időjárása következtében a cseresznyevirág - japánul szakura - Tokióban és Sizuoka kormányzóságban a szokásosnál hat nappal, a dél-japán Kumamoto prefektúrában pedig két nappal korábban bontotta ki szirmát a japán meteorológiai szolgálat szerint.

A bejelentésre akkor kerül sor, amikor a "mértékadónak" kijelölt néhány cseresznyefán öt-vagy hat bimbó kibomlott. Tokióban ezek a cseresznyefák a háborús áldozatok emlékére emelt Jakuszuni szentély parkjában állnak.

Családok, barátok, irodai alkalmazottak lepik el ilyenkor a parkokat, hogy sör-, szaké- és némi étel elfogyasztásával ünnepeljenek a kifeslett bimbókban gyönyörködve.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását