2024. május 10. - Ármin, Pálma

Policenyuszi és rendőrpap

Amíg apuka a szondát fújta, addig az autóban ülő gyerekek egy igazi "rendőrnyulat" simogathattak, sőt a végén még egyházi áldást is kaptak az utazók húsvét hétfőn Zalaegerszegen.
2008. március 24. hétfő 15:35 - Hírextra
A sajátos közlekedési ellenőrző akciót a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságon azért találták ki, hogy az autósok érezzék: részükről nemcsak szigor van, hanem kedvesség is - összegezte az akció ötletét Horváth László főhadnagy, a Zala Megyei Baleset-megelőzési Bizottság titkára. Nem mellékesen ő vette elő a kékvillogós autó csomagtartójából az ideiglenesen rendőri szolgálatba állított nyuszit, amelyet persze csak kölcsön kapott gyermekétől az ellenőrzés idejére.

A Policenyuszinak elkeresztelt jószág remekül állta az apróságok simogatását, akárcsak a megállított autósok a rendőri kérdéseket. A szokásos iratellenőrzésen felül ezúttal még a szondát is szívesen megfújták a sofőrök, a formabontó ellenőrzés ideje alatt nem is akadt olyan, akinél pozitív értéket mutatott volna a készülék.

Némi meglepődés akkor látszódott az autóvezetők arcán, amikor az ittasság ellen, no meg szabályszerű közlekedésre buzdító tájékoztatók kézhezvételét követően papi áldásban is részesültek. Bodorkós Imre, a zalaegerszegi Mária Magdolna plébánia káplánja azt mondta: nagyon örültek ennek a szokatlan ötletnek, és örömmel csatlakoztak a rendőrökhöz. "Legalább bizonyíthatjuk azt is, hogy a miseboros vita kapcsán sem vagyunk ellenségek" - tette hozzá mosolyogva.

Horváth Gábor káplánnal közösen minden utazónak ajándékkal is kedveskedtek, egy-egy szentképpel és a közlekedők tízparancsolatával, amely az úton lévőknek és vándorlóknak szóló jótanácsok listája. "Megpróbáljuk felhívni a figyelmet arra, hogy az úton felelősek vagyunk egymásért" - fogalmazta meg az ideiglenesen ugyancsak rendőri szolgálatra felkért Gábor atya.

A mindvégig jó hangulatú közúti ellenőrzésen senkit nem kellett megbüntetnie a rendőröknek. A megállított autósok papírjai szabályosak voltak, ittasan nem ültek a volánhoz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását