2024. május 5. - Györgyi

Nem demonstrálhatnak kedden Egerben

Népképviseleti szerv működésének súlyos veszélyeztetése miatt megtiltotta az Egri Forradalmi Emlékbizottságnak, a Heves Megyei Közgyűlés keddi ülésével megegyező időre, az egri Megyeháza elé bejelentett demonstrációját Eger rendőrkapitánya - tájékoztatta
2008. március 24. hétfő 07:11 - Hírextra
"A gyülekezési jogról szóló 1989. évi III. törvény 8.§ (1) bekezdése értelmében a bejelentéshez kötött rendezvény megtartását - amennyiben a népképviseleti szervek zavartalan működését súlyosan veszélyezteti - a rendőrség, megtilthatja" - fogalmazott az MTI-hez eljuttatott közleményében a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Mivel a korábban tartott két közgyűlést kísérő demonstráció rendkívüli módon nehezítette, illetve veszélyeztette az ülés vezetését és a közgyűlés tárgyalási rendjét, az egri rendőrkapitányság vezetője határozatában megtiltotta a rendezvény megtartását - tette hozzá Soltész Bálint.

Minderre azt követően került sor, hogy botrányos jelenetek játszódtak le a Heves Megyei Közgyűlés 2007. november 30-iki, illetve 2008. február 29-iki ülésén.

Az előbbin arról döntött a testület, hogy pályázatot ír ki az Egerben működő Heves Megyei Markhot Ferenc Kórház vagyonkezelésére és működtetésére. Az utóbbin pedig az eredményhirdetés szerepelt a napirenden; a két pályázó, a Debreceni Egyetem és a HospInvest Zrt. közül a megyegyűlés a HospInvestet nyilvánította győztesnek.

A március 25-én sorra kerülő ülésen azt a szerződést kellene megtárgyalnia a szocialista vezetésű testületnek, amelynek értelmében a következő 20 évben a HospInvest üzemeltetheti a kórházat.

A referens közlése szerint Eger rendőrkapitánya "felhívta a szervezők figyelmét, arra, hogy amennyiben a rendezvényt - a tiltó határozat ellenére - megtartják, úgy a gyülekezési jogról szóló törvény 14. § (1) bekezdése értelmében a rendőrség feloszlatja és a szervezőkkel szemben eljárást kezdeményez."

Az Egri Forradalmi Emlékbizottság elnöke írásban tett bejelentést az Egri Rendőrkapitányságra arról, hogy 2008. március 25-én reggel 7 órától, délután 2 óráig demonstrációt kívánnak tartani, 150-200 résztvevővel Egerben a Kossuth Lajos úton, a Megyeháza előtti közterületen - mondta Soltész Bálint.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását