2024. március 29. - Auguszta

Munkaügyi ellenőrök a BKV székházban

Munkaügyi ellenőrök jártak vasárnap a BKV Zrt. Akácfa utcai székházában, mert arról kaptak bejelentést, hogy Balogh Zsolt vezérigazgató-helyettes rendkívüli munkavégzésre rendelt be körülbelül 12 embert a forgalomszervezési osztályra a paraméterkönyv elké
2008. március 24. hétfő 07:27 - Hírextra
A hírműsor szerint viszont a valószínűsíthetően szabálytalan rendkívüli munkavégzésről szóló határozatot a húsvéti ünnep után hozza meg az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMFF).

Az MTI érdeklődésére a BKV közleményt küldött vasárnap este, amely szerint a munkaügyi ellenőrök - akik reggel 9 és 10 óra között tartottak ellenőrzést - egyetlen beosztott munkatársat sem találtak a székházban, így semmilyen szabálytalanság nem történt.

"Egyetlen vezető beosztású kolléga volt bent, ő saját elhatározásából dolgozott, az épületben senki más nem tartózkodott. A BKV Zrt. vezető beosztású tisztviselői bármikor végezhetnek munkát, így húsvét napján is, amire azért volt szükség, hogy a szolgáltatások, járatok mennyiségét meghatározó paraméterkönyv lehető legjobb változata készüljön el a kedd reggeli határidőre" - ismerteti a BKV sajtóirodája.

A közlemény szerint a BKV Zrt.-hez az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőségtől nem jutott el semmilyen hivatalos jegyzőkönyv a vasárnapi ellenőrzésről, "de mivel nem tudunk szabálytalanságról, így nem is vár semmit a társaság."

A dokumentum azt is hangsúlyozza, hogy a paraméterkönyv véglegesítésének munkálatai jelenleg is tartanak, "hiszen a BKV Zrt. számára fontos, hogy megalapozott, az utasok számára a lehető legkedvezőbb paraméterkönyv készüljön el."

Demszky Gábor főpolgármester keddre rendelte meg a paraméterkönyv legújabb tervezetét a BKV vezetésétől. A főváros tömegközlekedését meghatározó paraméterkönyv eddigi tervezetében 9-10 - a szakszervezetek számítása szerint 20 - százalékos járatritkításra tettek javaslatot.

Emiatt a BKV-s érdekképviseletek - több sikertelen tárgyalás után - április 7-ére félnapos sztrájkot helyeztek kilátásba, ha nem vonják vissza a 6 milliárd forint megtakarítást eredményező paraméterkönyvet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását