2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Macskák a Hősök terén

Nem mindennapi körülmények között ünnepli a Macskák magyarországi bemutatójának negyedszázados jubileumát kedden a Madách Színház: a programot 16 órakor a Hősök terén a Madách Musical Tánciskola négyszáz növendéke nyitja, akik a szabad ég alatt táncolnak
2008. március 24. hétfő 08:58 - Hírextra
A "Macska-ünnep" egy feldíszített kamionon folytatódik: a tánciskola növendékei és az előadásban szereplő művészek a Macskák dekorációjával díszített járművön indulnak el a Hősök teréről a Madách Színházba, ahová este 18 óra körül vonulnak be ünnepélyesen.

A 19 órakor kezdődő díszelőadásra meghívták a teátrum Macskák-produkciójában valaha fellépő összes művészt, akik az ünnep alkalmából együtt adják elő a musicalt.

Fellép többek között Almási Éva, Ambrus Ákos, Arany Tamás, Bajza Viktória, Bakó Gábor, Balla Eszter, Barabás Kiss Zoltán, Barát Attila, Bencze Ilona, Bozsó József, Cseke Péter, Csutka István, Détár Enikő, Dunai Tamás, Egyházi Géza, Fábián Anita, Gálvölgyi János, Gajdos József, Gallusz Nikolett, Haumann Péter, Hirtling István, Hűvösvölgyi Ildikó, Kalapács József, Kautzky Armand, Kovács Gergely Csanád, Kökényessy Ági, Ladinek Judit, Malek Andrea, Ménich Gábor, Molnár Ferenc, Molnár Levente, Molnár Szilvia, Nagy Balázs, Nyári Szilvia, Póka Balázs, Póka Éva, Sándor Dávid, Sárközi Gyula, Sebestyén Csaba, Serbán Attila, Szakály György, Szente Vajk, Szerednyey Béla, Szolnoki Tibor, Timkó Eszter, Tóth Enikő, Túri Lajos, Várady Viktória, Veress Zsuzsanna és Weil Róbert.

A színház sajtófőnöke emlékeztetett rá, hogy 1983. március 25-én a Madách a világon másodikként mutatta be Andrew Lloyd Webber és T. S. Eliot zenés darabját. Azóta a musical minden hazai színházi rekordot megdöntött: az előadások száma az 1300-hoz közelít, és sem prózai, sem zenés művet nem látott itthon annyi néző színházban, mint a Macskákat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását