2024. április 23. - Béla

Blogvadászat

"Blogvadászok", rendezők és színészek szavazatai alapján kiválasztották a három győztes blogot az Örkény Színház Blogvadászat című projektjében - tájékoztatta az MTI-t Vágó Kata, a teátrum sajtóreferense.
2008. március 24. hétfő 09:12 - Hírextra
Zetor Leila, Zsírember és Sebtolvaj internetes naplóiból Dömötör András, Rusznyák Gábor és Tóth András íróvá avanzsált rendező vezetésével készítenek darabterveket.

Vágó Kata elmondta, hogy a teátrum a Blog the Theatre címmel meghirdetett nemzetközi színházi kezdeményezésben vesz részt, a krakkói Stary Teatr, a bukaresti Bulandra, a palermói Teatro Garibaldi és a projektet koordináló grazi Schauspielhaus mellett.

A program első fázisában a szervezők olyan blogszövegeket kutattak fel a világhálón, amelyek közérdeklődésre tarthatnak számot, valamint stílusuk és tematikájuk miatt színházi feldolgozásra is alkalmasak.

A kiválasztott internetes naplókból január 26-án az Örkény Színház művészei tartottak felolvasást, ezután került sor a szavazásra, melyet Zetor Leila, Zsírember és Sebtolvaj nyert meg. A három blogger jutalma a pénzbeli juttatáson kívül a virtuális napló kísérleti jellegű színházi feldolgozása.

A rövidesen elkészülő három, egyenként 20-30 perces jelenetet, illetve darabrészletet a május 21. és 25. között a grazi Schauspielhausban megrendezendő BlogTXT Fesztiválon mutatják be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását