2024. május 3. - Tímea, Irma

Mégis lehetetlen a teleportálás

A mágusok sokáig szórakoztattak a teleporttal, a tudomány szerint mégis lehetetlen.
2008. március 21. péntek 18:25 - Hírextra
Amióta világ a világ az embereket mindig is lenyűgözték a csodák. Ezért a mágusok mindig is nagy sikernek örvendtek, ám időről időre új trükköket kellett kitalálniuk, hogy fenntartsák az érdeklődést. A máig legnépszerűbb szám a teleportálás, illetve annak az illúziója. Ugyanis a tudományok képviselői szerint ez csak elméletben lehetséges, mivel akkora energia szükséges hozzá, amit már képtelenek kordában tartani a tudósok.

Az anyag áthelyezésének lényege, hogy egy tárgyat vagy élőlényt egyik helyről a másikra juttatnak, anélkül, hogy mozgásban lenne. A technika véghezvitele ott vall kudarcot, hogy képtelenek bármilyen módon egy atomrészecskénél nagyobb darabot transzportálni. Ugyanis még egy bögre is több milliárd atomból áll, és eddig nem sikerült megoldani, hogy annyira felgyorsítsák ezeket az elemeket, hogy egy fénysugár képes legyen továbbítani valahová.

Az érkezési helyen pedig újra össze kell állniuk, hogy létrejöjjön az átküldött csomag. Eddig csupán atomi részeket sikerült milliméterekkel arrébb teleportálni, és már ez is nagy teljesítmény. Ám a húszas években egy Nikola Tesla nevű feltaláló azt állította, hogy megépítette a működőképes teleportot.

Az alkotó főleg mágusok számára készített gépeket, amik mind átverésre szolgáltak, így senki nem hitt neki. A kipróbáláshoz pedig soha nem jutott elég energiához, hisz ahhoz egy egész várost kellett volna sötétségbe burkolni. Tesla és találmánya fontos részét képezik a Tökéletes trükk című filmnek, amiben látható a gép feltételezett képessége is.

Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását