2024. május 13. - Szervác, Imola

Felfedezik a titkot

Több száz éves múltra tekint vissza, használatát, jelentéseit azonban csak most kezdik felfedezni.
2008. március 21. péntek 08:02 - Hírextra
A rún, rúna szó a germán nyelvben titkot jelent, és valóban csak a beavatottak ismerhették ezeket az ősi jeleket. Használatuk a rúnamesterek kiváltsága volt, akik a tudást, csak a kiválasztottak számára adták át, mágikus jelentést tulajdonítottak neki. Ilyen mestereket alig ismerünk – avat be minket Tatár Alexandra Lylia, szakértő.

- Talán éppen ezért a rúnák eredete homályba vész, de mágikus alkalmazásuk a 19. században újra ismertté vált. Már puszta lejegyzésükkel életre kelthetjük az ősi rúnák erejét. Használatuk az ezoterikus világon belül nagyon sokrétű, mert a jóslástól kezdve a gyógyításon át, a védelemig mindenre használható. Sokan hímeznek például rúna jelet a születendő gyermekük takarójára.

24 jelből áll, melyek jelentése más- és más. A jelet arra a pontra kell felhelyezni, ahol el akarjuk érni a pozitív változást.

- Régebben szappannal, vagy fehér krétával is rajzoltak rúna jeleket a lakás különböző pontjaira, hogy azok védelmet nyújtsanak számukra. A tipikus német házak falain látható díszítések például szintén rúnasorok. Manapság főként jóslásra használjuk, de akár vizsgaidőszakban is segítségünkre lehetnek a mágikus jelek, mégpedig úgy, hogy a kiválasztott szimbólumot ráírjuk a jegyzeteinkre, vagy könyveinkre. A rúnák segítségével varázsolhatunk is, méghozzá úgy, hogy meggyújtunk egy gyertyát, majd egy lapra átmásoljuk a kiválasztott rúnát. Ha ezzel megvagyunk, koncentrálunk a változásra, amit ezzel szeretnénk elindítani. Majd gyújtsuk meg a lapot, és hagyjuk, hogy a lángok életre keltsék a rúnák ősi energiáját.

Alexandra szerint nem kell elvakultan hinni ebben sem, hiszen főként a saját akaratunk működik.

Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását