2024. április 29. - Péter

Egészségpiac Győrött

Az április 7-i Egészségügyi Világnaphoz kapcsolódva, egészségpiac elnevezéssel programsorozatot tartanak március 28-a és május 9-e között Győrött - közölte a WHO Egészséges Városok Program koordinátora pénteken a városházán tartott sajtótájékoztatón.
2008. március 21. péntek 13:55 - Hírextra

Miklósyné Bertalanfy Mária elmondta: a rendezvény célja az egészségmegőrzés. Az eseményekkel a lakosság figyelmét kívánják ráirányítani saját egészségük fontosságára. Ennek érdekében kilenc városrészben felmérik az egészségpiac látogatóinak egészségügyi állapotát. A szűrések keretében sor kerül egyebek között vérnyomás-, koleszterin-, vércukorszint-mérésre, továbbá csontsűrűség- és szemvizsgálatra, hallásszűrésre és fogászati szűrővizsgálatra. Emellett szakemberek adnak tanácsot a leggyakoribb betegségek megelőzésének lehetőségeiről és az egészség megőrzésének módszereiről.

A győri önkormányzat 1989 óta tagja a mára világméretűvé vált WHO Egészséges Városok mozgalomnak. Közel másfél évtizede pedig 65 európai projektvárossal együtt közvetlenül kapcsolódik a WHO Európai Regionális Irodájához. A győri polgárok egészségének fejlesztése érdekében az idén már 14. alkalommal rendezik meg az egészségpiaci programsorozatot - mondta a WHO koordinátor.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását