2024. március 19. - József, Bánk

Mivel foglaljuk el magunkat télen?

A téli hideg erősen leszűkíti az ember szórakozási lehetőségeit. Későn kel és korán nyugszik a nap, a hideg pedig csak kevés szabadtéri lehetőséget kínál. Aki nem szereti, a havat, a hideget nem tud, vagy nem szeret korcsolyázni és síelni, igencsak nehéz helyzetben van. Mit tehet ilyenkor?
2022. január 26. szerda 18:25 - HírExtra

A téli hónapokban komoly dilemmával kerül szembe az, aki nem a téli sportok kedvelője, aki inkább a meleget szereti, a napot, a világosságot, a kellemes időjárást. Mit csináljon munka után? Ráadásul a koronavírus erősen korlátozza sok ember mozgását, sokakat kényszerít otthoni munkára, köti őt a számítógéphez akár napokra is. 

Íme néhány ötlet, hogy eltereljük a figyelmünket a télről, a kinti hidegről, a sötétről és unatkozás helyett izgalmakat élhessünk át. 

A szerencsejáték sokakat vonz, és ha felelősséggel csinálja az ember, akkor több örömet okoz, mint bosszúságot. A best online kaszinó HU például számtalan izgalmas játékot ajánl az odalátogatóknak. Rulett, póker blackjack, baccarat, dragon tiger, illetve félkarú rablók számtalan változata várja a szerencsét próbálókat. 

Társasozás, főzőcske

Persze, akik munkájukat a gép előtt végzik, meg is unhatják a monitor egésznapos bámulását. Nekik a téli esték kitűnő lehetőséget adnak, hogy a családdal, barátokkal a reneszánszukat élő táblás játékok valamelyikével kezdjenek játékba. Talán sokan nem tudják, hogy ma már olyan bonyolultságú, olyan élményt nyújtó társasjátékokat fejlesztenek, amik felül is múlhatják a számítógép adta lehetőségeket. Nem beszélve arról, hogy itt kézzel foghatóak a bábuk, az érmék, vagy bármiféle kütyü. 

Persze ne feledkezzünk meg a hagyományos otthoni játékokról: a sakk, a kártyajátékok, a dáma, a malom, a backgammon, vagy a marokkó pálcikák ma is remek élményt nyújthatnak kicsiknek és nagyoknak. 

Persze a téli esték igen kiválóak lehetnek másfajta időtöltésre is. Ilyenkor jöhet el az ideje, hogy kipróbáljuk magunkat a konyhában: szerencsére a világháló tele van jobbnál jobb receptekkel, ahol nemcsak a leírását követhetjük egy étel elkészítésének, de az egész folyamatot végig kísérhetjük. Ez a kezdő konyhatündérek számára is jó lehetőség, hogy begyakoroljon néhány finom fogást. 

Testi-lelki egészség

A kényszerű bezártság alatt persze fejleszthetjük is magunkat: olvashatunk, dokumentumfilmeket nézhetünk, zenét hallgathatunk. Nincs is jobb egy forró tea mellett a kedvenc könyvünkkel bekucorodni a fotel melegébe.

Akinek pedig mindenképpen hiányzik a testmozgás, azt otthon is megteheti. A testi egészség megőrzése legalább olyan fontos, mint elménk csiszolása. Elég egy tornamatrac, két kis súlyzó, egy ritmusos zene és máris kellemesen kifáraszthatjuk magunkat annyira, hogy igazán jól essen az esti elpihenés. 

A tél az ellazulás, a nyugalom és a tavaszi zsongásra való felkészülés időszaka: használjuk ki! Tegyük próbára szerencsénket játékkal, pallérozzuk elménket új dolgok tanulásával, tartsuk karban egészségünket tornával, jógával! 

Kellemes telet!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását