2024. május 8. - Mihály

A tantestület tiltakozik a tatai gimnázium egyházi kézbe adása ellen

A tatai Eötvös Gimnázium tantestülete, közalkalmazotti tanácsa és szakszervezeti bizottsága tiltakozik az intézmény katolikus tanintézetté válása ellen - írta pénteken a Komárom-Esztergom megyei 24 Óra.
2008. március 21. péntek 10:15 - Hírextra
"A katolikus gimnázium létesítése azzal járna, hogy megfosztják Tata városának és vonzáskörzetének lakóit a lehetőségtől, hogy felekezeti érdekektől független, helyi önkormányzati gimnáziumba járassák gyermekeiket" - idézi a napilap a gimnázium közleményét.

A megyei közgyűlés elnöke hétfőn jelentette be, hogy a 800 fős tatai Eötvös Gimnázium átadásáról tárgyalásokat kezdett a Szeged-Csanádi Püspökséggel, mivel az egyházmegye már öt intézményt átvett és egy milliárd forintos alapot hozott létre az iskolák működtetésére.

Völner Pál a megyei önkormányzat forráshiányával indokolta az intézkedést és elmondta, az egyházi kiegészítő normatívával stabilabban gazdálkodhatna az intézmény, megmaradnának a munkahelyek, a kollégium és a tehetséggondozó program.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását