2024. május 3. - Tímea, Irma

Új tulajdonosi program

Az új tulajdonosi program elsődleges célja, hogy minden magyar állampolgár kedvezményes feltételekkel szerezhessen tulajdont a nemzeti vagyont jelentő vállalatokban - mondta Molnár Csaba miniszterelnöki megbízott szerdán Debrecenben, a témáról rendezett o
2008. március 20. csütörtök 07:38 - Hírextra

A szocialista országgyűlési képviselő a fórumot megelőző sajtótájékoztatón a program példanélküliségét hangsúlyozva megjegyezte: most először állami eszközökkel, kedvezményekkel akarják ösztönözni a tulajdonossá válást.

A politikus fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a program részleteiről még semmilyen döntés nem született, a döntést két hónapos társadalmi vita előzi meg.

"Megbeszéljük Magyarországgal", hogy jó döntés születhessen - tette hozzá. Utalt arra, hogy az érdeklődők a miniszterelnök honlapján 21 konkrét kérdésre válaszolva is kifejthetik véleményüket az új tulajdonosi programról, amely - szavai szerint - jelenleg a legismertebb kormányzati program, a megkérdezettek 90 százaléka hallott róla, s 36 százalékuk feltétlenül részt is kíván venni benne.
A várható kedvezmények között az árkedvezményt, a részletfizetési és az adókedvezményeket említette meg Molnár Csaba, hozzátéve, hogy ezeken már dolgoznak a szakemberek.

Mint mondta: olyan megoldást szeretnének, hogy pár ezer forint kezdőbefizetéssel százezres nagyságrendű tulajdonhoz jussanak az emberek, családonként ez több milliós is lehet.
Ugyanakkor szeretnék ösztönözni, hogy minél tovább megtartsák vagyonrészüket a befektetők, s ezáltal megakadályozni, hogy idő előtt koncentrálódjon a tulajdon.


A miniszterelnöki megbízott szerint az első kibocsátásra ez év legvégén, vagy a jövő év legelején már sor is kerülhet, de - mint mondta - itt nem a gyorsaság, hanem a kidolgozottság az elsődleges szempont.

Molnár Csaba elmondta azt is, hogy mintegy 1500-2000 milliárd forintra tehető az állam vállalkozói vagyona, ebből szerezhetnek tulajdonrészt az állampolgárok.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását