2024. május 2. - Zsigmond

Nyolc órán keresztül beszélt

Nyolc órán keresztül beszélt jegyzetek és más segédeszközök nélkül a szegedi jogi kar egyik oktatója, Kasza Péter Ferenc a közigazgatási hatósági eljárás elméleti és gyakorlati kérdéseiről csütörtökön.
2008. március 20. csütörtök 20:25 - Hírextra

Az előadás kezdetén az egyetemi adjunktus elmondta, maratoni tudományos értekezését részben Badár Sándor 2007 augusztusában, a Szegedi Ifjúsági Napokon felállított hét és fél órás "dumarekordja" inspirálta. Egy nap, amikor két helyszínen összesen csaknem hétórás egyetemi előadást tartott, elhatározta, megpróbálkozik egyhuzamban egy a magyar "dumarekordnál" hosszabb produkcióval.

Az adjunktus az előadás során semmilyen segédanyagot, technikai eszközt nem használt, a táblára is csak "fejből" írt és rajzolt. A nyolc óra alatt nem hagyta el katedrát, csupán némi kávét és ásványvizet fogyasztott.

A közigazgatási hatósági eljárással már hét éve behatóan foglalkozó szakember előadásában részletesen ismertette a terület történelmi hátterét, a külföldi példákat, kérdést szabályozó törvénnyel kapcsolatos jogalkotói hibákat és a téves jogalkalmazó gyakorlatot. Mint az MTI-nek elmondta, aktuális mondandóját igyekezett úgy alakítani, hogy amikor a hallgatóság körében oktatótársai voltak többségben főként jogtudományi kérdésekről, amikor pedig a diákok, akkor inkább érdekesebb jogesetekről szóljon.

Az oktató tervezi, hogy az anomáliákra és a helytelen jogalkalmazói gyakorlatra rávilágító jogeseteit - melyek hallgatói szerint vissza-visszatérő poénok kocsmai beszélgetések során - könyv formájában is megjelenteti.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását