2024. április 28. - Valéria

Megruházták az adócsalót

Három évre súlyosbította ma a Szegedi Ítélőtábla annak a ruhakereskedőnek a büntetését, akit adócsalás miatt tavaly áprilisban másfél év börtönre ítélt első fokon a Békés Megyei Bíróság - jelenti a HavariaPress.
2008. március 20. csütörtök 12:52 - Hírextra
Az ítélet szerint a kétegyházi lakhelyű vádlott egy cég nevében, de saját zsebére értékesített nagy mennyiségű ruhaneműt és textilanyagot, ám nem fizette meg azt a mintegy százmillió forintnyi adót, amit a 2003-as és 2004-es forgalma után fizetnie kellett volna. A korábban már többször büntetett, 34 éves férfi 2003-ban vásárolta meg egy kft. üzletrészének a felét korábbi tulajdonosaiktól. Ezután a tulajdonostársaival módosították a cég társasági szerződését, ám ezt a cégbíróság hiányosnak ítélte és mivel a hiányt nem pótolták, a kérelmet a bíróság elutasította. Ettől függetlenül a most jogerősen elítélt vállalkozó a kft. pecsétjének birtokában 2003-ban különböző ruhaneműket, textíliákat értékesített, és a számlákon a kft-t jelölte meg kibocsátóként, holott az ügyletet ő, mint magánszemély bonyolította le, s a számlákon feltüntetett összeg is a saját bevételét képezte. 2003-ban a vádlottnak 88.4 millió forint személyi jövedelemadót kellett volna bevallania, de ezt nem tette meg. 2004-ben pedig 4.2 millió forinttal csökkentette az állami bevételt bevételeinek eltitkolásával, emellett 9.9 millió forint áfát sem fizetett be az állam kasszájába.
Forrás: Havariapress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását