2024. május 8. - Mihály

Jelentgetik fel a márciusi rendbontókat

Már három telefonos bejelentés érkezett a rendőrséghez, hogy felismertek valakit azok közül, akiket a március 15-én elkövetett jogsértések miatt keresnek - tudta meg az MTI a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztályától.
2008. március 20. csütörtök 19:09 - Hírextra
Arról azonban a BRFK-n nem tudtak tájékoztatást adni, hogy személyesen, vagy más rendőrkapitányságnál tett-e még bejelentést valaki.

A rendőrség minden bejelentést ellenőriz - közölték.

Tóth Gábor dandártábornok, budapesti rendőrfőkapitány egy 12 fős nyomozócsoportot állított fel, hogy elemezzék a március 15-én dokumentált jogsértéseket és felkutassák azokat, akik az esti rendbontásban részt vettek. A rendőrség egyelőre négy személy azonosításához kéri a lakosság segítségét, a férfiak fényképét a rendőrség az interneten - www.police.hu - tette közzé még szerdán délután. Jelentkezni többek között az ingyenesen hívható 06-80-555-111 "Telefontanú" zöldszámán, illetve a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámon lehet.

A budapesti főkapitány minden egyes személy ismertté válása esetén félmillió forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A díj annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során tanúként ismerteti.

Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi, a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli.

Március 15-én több száz rendbontó randalírozott Budapesten, a Józsefvárosban. A főként fiatalokból álló tömeg a Blaha Lujza térről indult, ahol a Nemzeti Önvédelmi Mozgalom és több radikális szervezett tartott bejelentett rendezvényt. Budaházy György felszólítására megindultak a Művészetek Palotájához, ahol Gyurcsány Ferenc miniszterelnök részvételével ünnepi gálaműsort tartottak a nemzeti ünnep alkalmából. Az arcukat sállal eltakaró, csuklyás kabátot viselő fiatalok többször összecsaptak a rendőrökkel, és rátámadtak újságírókra is, a rendőrség néhány óra alatt feloszlatta a tömeget.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását