2024. április 25. - Márk

Költségvetés Székesfehérvárott

Sokoldalú egyeztetés eredményeként elkészült Székesfehérvár idei költségvetési javaslata, ami a jövő héten kerül a közgyűlés elé - jelentette be kedden sajtótájékoztatón a polgármester.
2008. február 6. szerda 07:25 - Hírextra

Warvasovszky Tihamér elmondta: a város büdzséjének főösszege az idén 38,6 milliárd forint lesz. Ebből biztosítja az önkormányzat 78 intézményének a működtetését, a pályázatokhoz szükséges önrészt, továbbá finanszírozza a településen lakók életminőségét szolgáló fejlesztéseket.

A költségvetési javaslat szerint a panelépületek energiatakarékos felújításának folytatására, valamint az egycsatornás gyűjtőkémények korszerűsítésére hárommilliárd forintot, az útépítéseket előkészítő tervezésre és kivitelezésre 800 millió forintot szán az önkormányzat.

Ebből az összegből egyebek között befejeződik több belterületi út felújítása, továbbá a Székesfehérvárt Dinnyéssel összekötő kerékpárút építése.

A játszótér-építési program keretében újabb huszonöt, az európai uniós előírásoknak megfelelő játszóteret építenek, a közbiztonság javítása végett pedig folytatják a térfigyelő kamerarendszer kiépítését, valamint létrehoznak egy diszpécserközpontot is.

A Szemünk fénye projekt megvalósításával az önkormányzati intézményekben 35 ezer lámpatestet cserélnek korszerűbbre. A fejlesztések közül a legjelentősebb az európai uniós pályázati támogatással megvalósuló Királyi séta projekt megvalósításának elkezdése.

Ez magában foglalja a középkori királyi koronázó és temetkező bazilika romjait őrző Nemzeti Emlékhely fejlesztését, valamint a középkori Székesfehérvárt bemutató makettváros felépítését is.
Megkezdődik a Sóstó természetvédelmi terület első ütemének és a börgöndi repülőtér építésével kapcsolatos önkormányzati feladatoknak a megvalósítása is. Továbbá támogatja költségvetéséből a város az Alba Innovációs Parkban a Magyar Tudományos Akadémia székesfehérvári tudásközpontjának a kialakítását.

A költségvetés bevételeinek jelentős részét - 10,5 milliárd forintot - a város 11.500 vállalkozásának iparűzési adója biztosítja.

Ingatlanértékesítésből pedig további 6,5 milliárd forint, jórészt szerződéssel megalapozott bevételre számít az önkormányzat - mondta el Nagy László, a polgármesteri hivatal közgazdasági igazgatója.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását