2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Etessük helyesen kisállatainkat!

A Magyar Állatorvosi Kamara Klinikai Dietetikai Tagozata legutóbbi közgyűlésén úgy döntött, hogy az eddigi szakmai berkeknél szélesebb körben ad tanácsot a kedvtelésből tartott állatok helyes táplálásáról. A közgyűlés egy együttműködési megállapodásról ha
2008. március 20. csütörtök 19:17 - Hírextra

Mit iszik a cica? Tejet! A kutya?...Csontot!– vágja rá az emberek többsége. Kevesen tudják, hogy a tejtől nagyon sok macskának hasmenése, emésztési zavara lesz. A kutyák pedig a túlzott mértékű csontevésbe akár bele is pusztulhatnak.

Hazánkban a társállatok táplálásával kapcsolatban rengeteg tévhit és rossz beidegződés él. A Magyar Állatorvosi Kamara Klinikai Dietetikai Tagozata legutóbbi közgyűlésén ezért úgy döntött, az eddigi szakmai berkeknél szélesebb körben ad tanácsot a kedvtelésből tartott állatok helyes táplálásáról. A közgyűlés egy együttműködési megállapodásról határozott, ami a HEROSZ országos állatvédő szervezet és a Tagozat között jött létre. Ennek keretében a Tagozat állatorvosai - kapcsolódva az állatvédő szervezet gyermeknevelési programjához - közös iskolai előadásokat, foglalkozásokat tartanak, amelynek során a gyerekeknek megtanítják, mit jelent az egészséges táplálkozás. Felhívják a figyelmüket a hibás táplálkozás veszélyeire, konkrét példákon keresztül láthatják ennek következményeit.

A szakemberek segítségével nem csak a társállatok helyes etetését tanulják meg a diákok, hanem - a nyilvánvaló hasonlóságok miatt -, saját táplálkozási szokásaik buktatói is kiderülnek. Az együttműködés célja egy egységes szemléletváltozás, ami közelebb viheti a következő nemzedéket és állataikat az egészségesebb életmódhoz.

A program része a most kidolgozás alatt álló általános iskolai tanulóknak szóló táplálkozási munkafüzet és tanári tájékoztató is, amit a Magyar Állatorvosi Kamara Klinikai Dietetika Tagozatának állatorvosai és a HEROSZ pedagógusai közösen állítanak össze.

Az együttműködés kiterjed arra is, hogy a Dietetikai Tagozat tájékoztató füzeteket ad a HEROSZ állatmenhelyeinek, hogy azokat, az állatokat örökbe fogadók megkaphassák, és tanulhassanak belőle.

Bővebben: Magyar Állatorvosi Kamara Klinikai Dietetika Tagozata www.allatdietetika.hu, Dr.Berkényi Tamás elnök: 30/9464991 és www.herosz.hu

Kiadó: Hermann Ottó Magyar Országos Állat- és Természetvédő Egyesület

Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását