2024. május 22. - Júlia, Rita

Struccpolitika - Szálloda prostituáltaknak

Tekintélyes és élelmes német üzletemberek összefogtak, hogy a prostituáltak számára létesítsenek szállodát Berlin szívében, a híres Potsdamer Platz közvetlen szomszédságában.
2008. március 20. csütörtök 13:32 - Hírextra
Értesülések szerint a vállalkozók már építési engedélyért folyamodtak a városi hatóságoknál, egyidejűleg pedig kampányt indítottak a nyilvánosság megnyerésére tervük támogatása érdekében. Mindenekelőtt azzal érvelnek, hogy a szálloda sajátos eszköz lehetne a berliniek többségét zavaró utcai "strichelés" megakadályozására.

Az elgondolás szerint a környezetbe jól illeszkedő, négyemeletes épületről lenne szó, szám szerint 48 szobával. A szobákat a prostituáltak napi 20 euróért bérelhetnék, s ott ily módon biztonságosan űzhetnék az ipart.

Az ár pedig az adott "szolgáltatástól" függ, mindenesetre 5 eurós belépési díjat mindenkinek eleve kellene fizetni.

A kezdeményezők mindeddig meglehetősen szemérmesen nyilatkoztak azzal kapcsolatban, hogy számukra a bérleti díjak beszedésén túl még milyen haszon kínálkozik. Hangoztatták ugyanakkor, hogy "jó példával" kívánnak elöl járni Berlin más - prostitúció "sújtotta" negyedei számára is. S - mint fogalmaztak - minden a legtörvényesebb keretek között működne, a "főszereplők" hivatalos tartózkodási engedélyével, s a legszigorúbb egészségügyi igazolással.

A tervet a helyi rendőrség is támogatja, hangoztatva, hogy jobb a prostitúciót a nyílt utcáról "zárt ajtók" mögé terelni.

A kampány keretében mintegy 100 ezer "röpcédula" készült annak érdekében, hogy a környék lakóit meggyőzzék a tervezett szálloda előnyeiről. Például arról, hogy a prostitúció legalább nem gyermekeik szeme előtt történne, s esténként nagyobb lenne a környező utcák nyugalma.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását