2024. március 29. - Auguszta

Rendkívüli ülés elnapolva

Elnapolták a Fejér Megyei Közgyűlés szerdai rendkívüli ülését; a szocialista frakció szerint az ülést előkészítetlenül és jogszerűtlenül, a közgyűlés elnöke szerint viszont jó szándékkal és felelősséggel hívták össze és készítették elő.
2008. március 19. szerda 21:00 - Hírextra

A közgyűlésben kisebbségben levő szocialista képviselőcsoport vezetője szerint a rendkívüli közgyűlés összehívását csupán egyetlen napirendi javaslat indokolta volna.

Horváth András sajtótájékoztatóján elmondta: a közgyűlés elnöke megsértette a szervezeti és működési szabályzatot azzal, hogy az előre kiküldött javaslatok közül többet levett a napirendről, s helyettük újabbak, köztük például a Velencei-tavi vízi sportiskola jövőjével foglalkozó anyag megvitatását javasolta.

Több fontos döntéssel kapcsolatos előterjesztést csak a rendkívüli közgyűlésen osztottak ki, azokat előzetesen a bizottságok sem vitatták meg. Miután ezt a szocialista frakció szóvá tette, a Fidesz-frakció javaslatára az újonnan felvett előterjesztéseket levették napirendről.

Miután az MSZP-frakció által a kiküldött anyagok megvitatásra kért szünet alatt a jobboldali képviselők egy része távozott az ülésről, a Fidesz frakcióvezetője indítványozta a rendkívüli közgyűlés jövő héten való újbóli összehívását.

Horváth András kijelentette: az MSZP-frakció nyitott az egyeztetésre, s azt kérte a közgyűlés vezetőitől, hogy átgondolt, megfontolt, egyeztetett napirendekkel, az előre meghatározott munkaterv szerint dolgozzon a közgyűlés.

Balogh Ibolya (Fidesz-KDNP), a közgyűlés elnöke ugyancsak sajtótájékoztatón azt mondta, hogy jó szándékkal és felelősséggel hívták össze a rendkívüli közgyűlést, amelynek a határidők betartása miatt több fontos, a megye életét érintő kérdésben kellett volna döntést hoznia.

"Az első pillanattól érzékelhető volt, hogy a szocialista frakció (...) "politikai színjátéknak" tekintette a közgyűlést". Előre megtervezett stratégiával "negatív irányba befolyásolta" annak menetét - fogalmazott újságíróknak Balogh Ibolya.

Mint mondta, miután hiába próbálkoztak "mederben tartani" a munkát, "önmérsékletet tanúsítva", úgy döntött a Fidesz-frakció, hogy egy frakcióvezetői egyeztetést követően, a jövő héten ismételten összehívja a rendkívüli közgyűlést.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását