2024. május 4. - Mónika, Flórián

"A nyilatkozatot nem írtam alá, azzal nem értek egyet, és attól ezúton is elhatárolódom"

Néhány napja jelent meg az "Értelmiségiek a reformok mellett" című felhívás, amelynek aláírói támogatják "a kormány és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök reformjait". Az aláírók között szerepel az én nevem is, holott a nyilatkozatot nem írtam alá, azzal nem
2008. március 31. hétfő 09:50 - Hírextra

A nyilatkozat tervezetét 2008. március 21-én kaptam meg, amelyre még aznap a következő választ küldtem a feladónak:

"Azt írod, nincs szükség válaszra, ha valaki nem ért egyet a felhívással.
Kérlek, mégis engedd meg, hogy újra rámutassak a probléma gyökerére: Gyurcsány a magyar társadalom többsége számára nemkívánatos személy. Igazatok van, a reformok szükségesek! Ezek társadalmi elfogadottsága azonban jóval nagyobb lenne, ha a miniszterelnök 2006 őszén távozik. A kialakult helyzetért, beleértve a szélsőjobb fölerősödését is, kizárólag az MSZP és az SZDSZ a felelősek. Számomra ez már másfél éve is világos volt, amikor a Népszabadság 2006.09.26. számában a következőket írtam (és amelyre később az ÉS-ben Te is hivatkoztál):

Tragikus lenne, ha az ország tudatosabb, informáltabb és kevésbé átverhető értelmiségi elitje alkotná e kanász kondáját. Ha ezt tenné, tovább gyöngítené a civil társadalomnak a politikai elitre gyakorolt befolyását, és maga segítene helyzetbe hozni azokat a szélsőséges csoportokat, amelyek ellen fellépni az ország egészének érdeke. Most, a 24. órában ez a fő kérdés: találnak-e a parlamenti pártok egy minden szempontból alkalmas és hiteles miniszterelnök-jelöltet. Ha igen, megállíthatják az ország mélyrepülését. Ha nem, akkor Isten mentsen meg bennünket a még rosszabbtól!

Másfél éve nem akartok szembenézni a helyzettel! Én nem kívánok e kondához tartozni."

Idézett véleményem eredetileg személyes jellegű volt, de miután a nevem a felhívás aláírói között szerepel, szükségét érezem annak, hogy a nyilvánosságra hozzam. Ezzel a lépéssel nem szeretnék senkit megbántani, csupán önmagamat tisztázni.

Wildmann János

Kiadó: Egyházfórum Alapítvány

Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását