2024. április 23. - Béla

Pitbul és cirmos cica is járhat a múzeumba

Kirázza a hideg a firenzei kulturális kincsek őrzőit, ha arra gondolnak, hogy az állatvédők sikerre viszik a törvényt, amely beengedné a házi kedvenceket minden nyilvános helyre, így akár a múzeumokba is.
2008. március 19. szerda 09:45 - Hírextra

Az új törvény elfogadását az "állatok diszkriminációja" ellen harcolók támogatják, s indítványuk várhatóan át is jut a területi gyűlésen. A rendelkezés lehetővé tenné, hogy az állatok megfelelő oltások birtokában és pórázon tartva nyilvános helyeken jelenjenek meg gazdáikkal.

Az állatvédők szerint ezzel csökkenne a kidobott háziállatok száma, hiszen többé nem jelentene gondot a gazdinak, hogy mit tegyen velük, ha például múzeumba igyekszik.

Franco Zeffirelli filmrendező, aki maga is kutyatulajdonos, azonban azt nyilatkozta a Corriere della Sera című napilapnak, hogy egyfelől valóban biztosítani kell "az ember legjobb barátjának méltóságát", másfelől azonban ezt nem úgy kell tenni, hogy egy bokszban ülünk vele. "A kutyák és a macskák egy kicsit olyanok, mint a gyerekek, és oda valók, ahol szeretnek lenni. Sohasem vinném őket az operába. Kínszenvedés lenne nekik" - érvelt.

A firenzei Uffizi képtár igazgatója is a szívéhez kapott arra a kilátásra, hogy hamarosan gazdáikkal parádézhatnak a kis kedvencek Leonardo, Michelangelo és Botticelli remekművei előtt.

"Szeretem az állatokat, de nem hinném, hogy a múzeumban lenne a helyük. A múzeumok a művészet szemlélésének zsúfolt terei. A pitbullok, cirmos cicák, nem beszélve a papagájokról és az aranyhalakról, nem éreznék otthon magukat" - állította a szakember.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását