2022. január 19. - Sára, Márió

Önkormányzati egyeztetést szorgalmaz

A hét országos önkormányzati szövetség közötti egyeztetést szorgalmazta a hatékonyabb érdekérvényesítés, és e szervezetek munkájának összehangolására a Pest megyei Önkormányzat elnöke szerdán, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége megyei rendez
2008. március 19. szerda 15:13 - Hírextra
Szűcs Lajos, aki egyben a Magyar Önkormányzatok Szövetségének Társelnöke, elmondta, hogy az együttműködésre, politikai hovatartozástól függetlenül, azért van szükség, mert a kormány megszorító politikája mindinkább nehéz helyzetbe hozza a településeket. Jellemző példa, hogy a központi források elosztásánál az idén a 2003-as szint érvényesül, miközben a kormány nem tekinti partnernek az önkormányzatokat és egyre több feladattal terheli meg őket - tette hozzá.

A sokasodó feladatokat jól érzékelteti, hogy egy település jegyzőjének átlag 1500 féle hatáskörrel kell megbirkóznia. A szűkülő anyagi lehetőségek miatt az önkormányzatok egyre inkább eladósodnak és ebből a csapdából újabb és újabb hitelek felvételével, vagy kötvények kibocsátásával próbálnak meg kiszabadulni. Eközben a fejlesztésekre, a működtetésre, az életminőség javítására alig marad pénz - fejtette ki az elnök.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását