2024. május 20. - Bernát, Felícia

Légvár-ügyben emlnek vádat

Két ember - F. László és B. István - ellen élt vádemelési javaslattal a BRFK, a tavaly május 1-én történt úgynevezett légvár-ügyben; a vádemelési javaslatot a rendőrség megküldte az illetékes ügyészségnek - olvasható a rendőrség honlapjára szerdán feltett
2008. március 19. szerda 17:27 - Hírextra

A közlemény szerint a Budapesten, a XVIII. kerületi Nagybecskerek utcai sportpályán felállított ugrálóvár (légvár) felborulásának ügyében indított nyomozásból az derült ki, hogy foglalkozási szabályszegést követett el a légvár tulajdonosa, a 29 éves F. László, aki nem biztosította telepítést végző számára a használati utasítást és a biztonságos telepítéshez szükséges megfelelő számú cöveket, illetve a légvár telepítője, a 26 éves B. István, aki a rögzítésre vonatkozó előírásokat figyelmen kívül hagyta.

Az eset előzménye, hogy többen is megsérültek, és egy 8 éves fiú a kórházba szállítást követően életét vesztette, amikor a szél felkapta a légvárat és egy rácsos korlátnak csapta - emlékeztet a közlemény.

A nyomozók megállapították, hogy az egyik budapesti nagyáruház megbízásából üzemeltett légvárat nem a szakmai előírásoknak megfelelően állították fel és használták. A szakértői vélemények alapján a légvár összes rögzítő pántját használni kell a rögzítéshez, melyek közül a baleset bekövetkezésekor a rendszeresített 10 pántból csupán 4-et használtak - áll a közleményben.

Az ügy iratait a Budapesti Rendőr-főkapitányság F. László és B. István ellen halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége elkövetése miatt – vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségre megküldte - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását